top of page

Zaman ve Pişmanlık Üzerine

Yanlış kullanıldığında telafisi olmayan tek şeydir belki de zaman. Ne yaparsanız yapın elinizin içinden kayıp gidiyor ve ne geri alabiliyorsunuz ne de o anda sonsuza kadar kalabiliyorsunuz. Her şeyin önemini kaybettiğimizde anladığımız gibi zamanın önemi de onu kaybedince anlaşılıyor.

Hayatımızın her anını kararlar vererek geçiyoruz bunlar bazen çok küçük kararlar olabildiği gibi bazen de farkında bile olmadan hayatımızın çok önemli kararlarını veriyoruz.


Peki bize düşen ne?


Elbette ki her insan sonradan pişman olacağı hatalar yapar veya yapması gereken önemli bir şeyi yapmama gafletine düşer. Bu gayet normaldir. Ancak önemli olan, keşkelerimizi olabildiğince azaltmaktır. Bu da, sadece zamanında harekete geçerek, zamanında düşünerek gerçekleştirilebilir.


Birine söyleyeceğiniz güzel bir kelime veya yaptığınız güzel bir jest onun o gün vereceği tüm kararları etkileyebilir. En zor zamanlarınızda yanınızda size destek olan biri varsa - 'sen yaparsın' veya 'sana inanıyorum' diyen biri- siz tam vazgeçecekken sizi hayata döndürebilir. Her şeyi yerinde ve zamanında yapmalıyız ki bize olumlu sonuçlar versin yoksa geç kaldığınız her şey ileride pişmanlıklarınıza dönüşür. Geç kalınmış özürler, geç kalınmış bir aşk, geç kalınmış hatta belki hiç yaşanmayacak olan yaşanmışlıklar..


Zamanınızı gönlünüzden geçtiği gibi kullanmanız dileğiyle..



348 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yaz Stajı

bottom of page